2010. július 16., péntek

Vacsoracsata a kánikulában

Még mindig nem került fel egy sem a saját gasztronómiai puccskísérletekből! Sebaj, én a háttérben már gőzerővel készülök!!! 

Azt azért elárulom, hogy az elmúlt hétvégéim a kulinária jegyében teltek. Na jó, ez így talán durván le van finomítva, szóval sokat és finomakat ettünk.

Most sem lesz ez másképpen! Szombaton ugyanis megrendezésre kerül a "Társasjátékpartys vacsoracsata" nevű eseménysorozat következő estje!  Ez igazából nem jelent mást, mint hogy rendszertelen időközönként összeülünk, rendszeresen váltakozó helyszíneken. Vagyis, a baráti társaságon belül mindig más a házigazda és ha körbeértünk akkor kezdjük elölről! Mindenki gőzerővel készül és remek menüvel várja a többieket. Bár volt már jópár ilyen este, a menük ismétlődése alig-alig tapasztalható jelenség (és ez nincs is benne a "szabálykönyvben"). Az estének igazából mindössze ennyi a "vacsoracsata" része, bár nem a  menük versenye ez, nincs pontozás vagy bármi hasonló sem. Ennek ellenére (vagy éppen ezért?! ) mindenki rendesen kitesz magáért, legyen szó egyszerű magyaros egytálételről, vagy akár nemzetközi ízelítőről. Természetesen, a finom vacsora mellé és után remek italokat is fogyasztunk és egy hatalmas társasjáték partyval koronázzuk meg az egészet!

Nagyon remek hangulatú kis esték ezek, igazi tartalmas időtöltés a barátokkal. Ugyan mi csatlakoztunk utolsóként a programhoz, de már mi is kétszer voltunk házigazdák. Most szombaton viszont vendégségbe megyünk! Nagyon kíváncsian várom a menüt! Remélem passzol hozzá a fröccs is, mert én egész héten rá voltam hangolódva egy jó kis rosé és a szódavíz hűsítő kettősére. Ha közbejönne valami és mégsem szerepelne az itallapon, vagy netán vezető pozícióba kerülnék, akkor marad a cicafröccs. (Nem, nem, nem macskát oldok fel szódavízben, hanem almalevet.) Ennek az italnak is ismert jó sok elnevezése, de nálam a cicafröccs a favorit. A könnyebb beazonosítás kedvéért az elnevezése lehet még: almafröccs, Apfelschorle, Apfelsaft gespritzt. Én legalábbis ezeket már mind hallottam, de biztos nem teljes a fogalomtáram. Na az is vicces lenne, ha erre rákeresnék a gugliban vagy a wikipédián! :)

Szóval hamarosan megint kitör a hétvége és remélem a sok remek program mellett lesz alkalmam egy kicsit (legalább) konyhatündérkedni. Habár, ez a kánikulai meleg nem kedvez éppen a konyhai időtöltésnek, de TERVEIM azok vannak! És ha a tervek megvalósulnak, akkor olvashatóak és láthatóak lesznek itt az EREDMÉNYEK. Ez így végszónak remek... Jó hétvégét!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails