2010. július 8., csütörtök

Levendula

Egy újabb álom...
Nagyon szeretnék egyszer elmenni Tihanyba, de nem ám csak úgy (hiszen úgy már voltam ott többször is). Határozott céllal mennék: a levendula virágzásának idején! Egyrészt azért, mert valami felemelő látvány lehet ahogy minden elborít a harsogó zöld és a kellemesen nyugtató lila kombinációja. Bár biztosan vannak jó páran, akiket zavar a levendula illata, főleg ha sok levendula bokor ontja intenzíven az illatot. Én nagyon kedvelem! Engem megnyugtat és energiával tölt fel a levendula illata. Szinte minden formában kedvelem - legyen az maga a növény, vagy illóolaj, textil frissítő spray.
Sőt, pár éve felfedeztem tea formájában is.

Amit most szeretnék kipróbálni és talán erre a hétvégére beígért kánikula remek lehetőség lesz - az a levendulás limonádé.

Hozzávalók:
cukorszirup
citrom, lime
levendulavirág (6-8 szál levenduláról)
szénsavas vagy szénsavmentes víz

Remekül hangzik! A készítése egyszerű, hiszen a cukorszirupból és a citromokból, limeokból és a levendulavirágból készítünk egy remek kis limonádét. Az arányokra meg úgy sincs aranyszabály! :)
És ami még eszembe jutott! Jó kis levendulás jegestea! Ami egyszerűen úgy készül, hogy a teafilterből elkészített teát és felturbózom a limonádé összetevőivel + pár jégkockával. (Vagy néhány ice, ice pingvinnel - lévén a jégkockakészítőnkben pingvin alakzat készül! )
Na azt hiszem ki is találtam a hétvégi küldetésemet! :)
Elkészítek egy jó kis levendulás limonádét vagy jegesteát, leülök és kortyolgatom és közben tovább ábrándozom arról, hogy egyszer talán nem csak Tihanyig, hanem akár Toszkánáig vagy Provence-ig is eljutok!

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails