2011. április 11., hétfő

Brokkolikrémleves

A hétvégén ismét próbáltunk egészséges és könnyű ételekkel jóllakni. Már csak azért is, mert belekezdtem egy programba. Ez tulajdonképpen egy verseny, aminek az lenne a lényege, hogy egészséges életmóddal ki fogy többet. :) Pénteken kezdtünk, akkor volt a mérlegelés. Szombaton úgy alakult, hogy nem tudtam főzni, de a vasárnapi úszás után olyan leves készült, amit még nem készítettem korábban.


Hozzávalók

1 fej brokkoli
4 kisebb burgonya
1 db húsleves kocka
2 dl tejszín
bors

A brokkolit rózsáira szedtem és megmostam. Meghámoztam és felkockáztam a krumplit is, majd a brokkolit és a krumplit felengedtem annyi vízzel, amennyi ellepi és feltettem főni. Amikor felforrt hozzátettem a leveskockát, megborsoztam és egy kicsit meg is sóztam. A kuktám itt állt be segíteni és botmixerrel pürésítette a krumplit és a brokkolit, majd hozzáadta a tejszínt és a kész levest összeforralta. Megkóstoltuk és kissé még utána fűszereztünk. Nagyon finom lett!

 A levest egy finom saláta és egy kevésbé finom mirelit csevapcsicsa követte. Saláta még lesz, de szerencsére a csevap elfogyott, mert azt nem ajánlom. Bár lehet, hogy csak az volt a baja, hogy túl sokáig várt a fagyasztóban...

2 megjegyzés:

  1. Nálunk rendszeresen kerül az asztalra brokkolikrém leves. Fel tudod egy kicsit dobni, ha a brokkolit egy kis párolt hagymán megfuttatod és mikor már a krumplit is beletetted dobsz még néhány gerezd fokhagymát bele. Isteni lesz!!! Nálunk nagyon menő. Persze a kevésbé egészséges levesgolyókkal, de csak Marci kedvéért! :)
    Puszi
    Encsi

    VálaszTörlés
  2. A csevabcsicsa : 1 Kibabcse ez a saláta nem sopszka saláta

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails