2011. április 20., szerda

Sült füstölt mozzarellás paradicsomos cukkini

 Hétfőn mikor hazaértem a munkából, már alig vártam, hogy indulhassak futni. Mielőtt elindultam, még gyorsan összedobtam egy remek kis vacsorát. Betettem a sütőbe sülni és nyúlcipőt futócipőt húztam.
És ami ezután következett az nagyon feldobott! Először is közel 4 km-t futottam és az első 2 km-t minden erőlködés és halál közeli élmény nélkül egyben, azaz séta nélkül tettem meg. Aztán az első kör sikerein felbuzdulva nekivágtam még egynek. Nem akartam széthajtani magam, így ebben a körben már némi sétát engedélyeztem magamnak. Eléggé feldobva értem haza a futásból és belépve remek illatok fogadtak.  És ebben a vacsorában az a jó, hogy olyan gyorsan meg lehet enni, mint amilyen gyorsan elkészült! :)Hozzávalók

1 cukkini
3-4 paradicsom
15 dkg füstölt mozzarella sajt
1 dl húsleves (én ezt vízből és házias levesalapból állítottam elő)

bors
fűszerek

A cukkinit és a paradicsomot vékonyabb karikákra vágtam és a füstölt mozzarellát is felszeleteltem. A sütőtálba rétegezve beleraktam a cukkini karikákat és a paradicsom karikákat illetve a sajtot. Amikor minden zöldség elfogyott, akkor a tetejét lefújtam egy kis olajjal és sóztam, borsoztam. Még hintettem rá némi zöldségek grillezéséhez használatos fűszerkeveréket és fokhagymasót is. Egy dologra kell nagyon figyelni, hogy a sajt sós lehet, így óvatosan kell sózni. legközelebb erre én is jobban figyelek, mert most egy nagyon picit sós lett. Ezután meglocsoltam a forró vízből és egy kevés házias levesealapból készült lével. Alufóliával letakartam és 30 percre 180 fokos sütőbe tettem sülni. A 30 perc elteltével levettem a fóliát és még 10 percig sütöttem a finom, illatozó zöldségeket. Nagyon finom lett, el is fogyott vacsorára, pedig azt gondoltam még másnap ebédre is tudok magamnak félretenni belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails