2011. március 8., kedd

Melegszendvics maradékokból

Régóta foglalkoztat a maradékok feldolgozásának kérdésköre. Bevallom őszintén ebben nem vagyok túl jó, legalábbis határozottan érzem, hogy lenne hová fejlődnöm. :)
Tegnap a TV paprikán fel is fedeztem egy nagyon jó műsort (Könnyed vacsorák címmel), amiben Nigel Slater például bemutatta, hogy mit kezdhetünk a megbarnult banánnal és még jó pár ehhez hasonló jó kis ötletet remek recepttel. Mivel nem nagyon szeretek élelmiszert kidobni, viszont annyira meg vagyok válogatós, hogy ha valami már nem olyan étvágygerjesztő, akkor nem szívesen fogyasztom el ezért igyekszem nagyobb hangsúlyt fektetni a maradék hasznosítására. :)
Ezért is voltam nagyon büszke magamra, mikor a pizzagolyó készítésekor megmarad hozzávalókból remek kis melegszendvics sikeredett.

Hozzávalók

kukorica
gomba (bacon szalonnán megpárolva)
kevés házi paradicsomszósz
kevés tömlős krémsajt
reszelt füstölt sajt


A recept nem igényelt nagy hozzáértést, ugyanis a maradék kukoricát és gombát összeöntöttem egy nagyobb tálba. Hozzátettem kb. 2 evőkanálnyi tömlős krémsajtot és kicsit többet a paradicsomszószból és összekevertem. A kész szendvicskrémet teljes kiőrlésű toast kenyérre halmoztam, a tetejére szórtam némi füstölt sajtot és a sütőben 180 fokon addig sütöttem, amíg a sajt a tetején megpirult.
Így elfogyott a maradék és egy finom vacsi készült belőle.

1 megjegyzés:

  1. Én is szoktam újrahasznosítani(és nem csak kajékat), a melegszendvics pedig a gyengém.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails