2011. március 12., szombat

Melegszendvics kosárkák

Ennek a remek kis receptnek a születése egy vicces és (tipikus) történettel indul. A múltkor vendégeket vártunk és szerettem volna elkészíteni valamit, amihez hiányzott pár hozzávaló. És úgy alakult a dolog, hogy nem én mentem el ezekért a boltba. Szerettem volna leveles tésztát, olyat ami előre ki is van nyújtva. Elmagyaráztam, hogy hol kell keresni és hogy is néz ki a csomagolása.
És ezt kaptam:

Bizony ez nem leveles tészta, hanem rétes tészta. Rögtön 2 csomaggal érkezett belőle, ami azért jó mert eddig életemben egyszer próbálkoztam a réteslapot eredeti célra, azaz rétes készítésére felhasználni. Elég erről annyi, hogy nem éppen sikertörténet. Így nem éreztem ellenállhatatlan vágyat arra, hogy rétes sütéssel próbálkozzam. Viszont támadt egy ötletem, hogy a réteslapból kosárkákat készítek és azt töltöm meg finomságokkal.

Hozzávalók

1 csomag réteslap
400 g darálthús konzerv
1 kis pohár tejföl
2 ek mustár
oregánó
bors
reszelt trappista és füstölt sajt
kevés olvasztott vaj a réteslapok kenéséhez

A réteslapot megkentem olvasztott vajjal és ráfektettem a következőt, ezt addig ismételtem amíg a csomagban található 6 réteslapot egymásra halmoztam. Ekkor felvágtam akkorára, hogy egy muffin tepsi mélyedését ki tudjam vele bélelni. Nekem 10 darab lett belőle.
A melegszendvics krémet úgy készítettem el, hogy a darálthús befűszereztem a mustárral, borssal és az oregánóval majd hozzáadtam a tejfölt is. A rétes kosárkákat megtöltöttem melegszendvics krémmel és a tetejére szórtam a reszelt sajtokból. Kissé összenyomkodtam a muffin formából kilógó réteslap széleket és 18 0fokra előmelegített sütőben 15 - 20 percet sütöttem.
A kész kosárkákat koktél paradicsommal és mozzarellával ettünk. Szuper vacsora volt. A kosárkák másnap kissé megmelegítve talán még finomabb is volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails